Contact Startpagina
Over ons Repertoire Bravoure in beeld Media Agenda Ledenpagina Boekingen

Over ons

In 1996 is een 5-tal dames de aanleiding geweest tot de oprichting van Popkoor Bravoure. D.m.v adverteren in het plaatselijke krantje hebben zich zoveel enthousiaste mensen aangemeld, dat er binnen de kortste keren een koor gevormd was. Nancy van Rijswijk was de eerste dirigent die voor het koor stond. In 5 maanden tijd werd een repertoire ingestudeerd dat op het dorpsfeest in september 1996 voor het eerst voor publiek ten gehore werd gebracht. Ondertussen zijn we ruim 20 jaar en 5 dirigenten verder. Nancy heeft ons gedirigeerd tot mei 2003, waarna Ron Hanssen het stokje van haar over nam.
Ron stond voor de groep tot september 2009. Onder zijn leiding hebben we ons 10 en 12,5 jarig jubileum gevierd.
Rob Moonen dirigeerde van september 2009 tot juni 2012. Ons 15 jarig jubileum hebben we samen met hem gevierd.
Van juni 2012 tot dec 2017 hebben we met de dirigente Marianne Groenewegen gezellige jaren met diverse hoogtepunten beleefd.
Vanaf januari 2018 gaan we onder enthousiaste leiding verder met Roel Verheggen. We zijn er erg trots op dat we hem als dirigent hebben voor ons koor.

Onze repetitie kenmerkt zich door een combinatie van inspanning en ontspanning. Deze bestaat nl. uit 2 uur flink repeteren met een kleine pauze, en daarnagezellig ontspannen onder het genot van een drankje. Bij ons is het mogelijk om op een avond intensief muziek te maken, daarna nog geruime tijd “een avondje uit” te zijn en dan nog redelijk op tijd thuis te komen. Per 1 april 2018 moeten wij na 22 jaar helaas afscheid nemen van ons clublokaal Café de Sport. Wij zijn blij met onze nieuwe repetitieruimte bij Café/Zaal “Het wapen van Velden, Rijksweg 101 te Velden van 19.30 tot 21.45 uur.RegelmatigorganiseertBravoure “Popkor'n”.
Een spetterende avond vol muziek, dans en entertainment waarin ons koor zelf centraal staat. Wij nodigen u graag uit deze avond te bezoeken en u te laten verrassen. Houd onze site in de gaten voor verdere informatie hierover.

Roel Verheggen werd geboren in het rozendorp Lottum en begon op 7-jarige leeftijd met muziekles, eerst op blokfluit en later op dwarsfluit. Na het behalen van zijn VWO-diploma, volgde hij de PABO en sloot deze studie succesvol af met het winnen van de Wylderbeekprijs voor beste scriptie (leerplan Muzikale Vorming). Daarna ging Roel fluit studeren aan het Brabants Conservatorium in Tilburg bij Raymond Delnoye. Deze studie sloot hij in 1998 cum laude af. Daarnaast studeerde Roel harmonie/fanfare directie bij Jan Cober en Dominique Schreurs en ook deze studie werd in 1994 cum laude afgesloten.
Van 1996 tot 2001 was Roel vaste remplaçant in het Brabants Orkest.

Zingen is altijd een grote passie van Roel geweest. Hij volgde zanglessen bij Jos van Eijck en Louise Rijs en werd in 2002 aangenomen in het ensemble van de Joop van den Ende productie “Musicals in concert”. Daar werd hij gecoacht door Simone Kleinsma en Stanley Burleson. Ruim 7 maanden toerde Roel langs diverse theaters, zoals Carré en het Circustheater.
De laatste jaren is Roel een veelgevraagd solist en vocal coach bij diverse (proms)concerten in de regio. Als dirigent was hij verbonden aan Gemengde Zangvereniging Arcen, theaterkoor Easy&Free Lierop, fanfare St. Cecilia Maashees, zang- en theatergroep Oker Overloon en Gemengde Zangvereniging Con Amore Someren-Eind.

Naast dirigent van Bravoure is Roel momenteel werkzaam als regisseur/scriptschrijver van theaterkoor Easy&Free in Lierop/Someren en zang- en theaterkoor Oker uit Overloon. Hij is oprichter en dirigent van het symfonieorkest Sento Sinfonietta. Verder geeft hij dwarsfluitles en muziektheorie. Daarnaast is Roel veelal projectmatig bezig met script schrijven, regisseren, dirigeren en musiceren. Hij zingt in de succesvolle vocal group Angels Rule en is al ruim 25 jaar eerste fluitist en piccoloïst bij harmonie Semper Unitas Sambeek, uitkomende in de concertdivisie.
Hij geeft workshops podiumpresentatie en interpretatie bij koren en coacht koordirigenten. Als artistiek adviseur en dirigent is hij werkzaam voor stichting SentoVero, waarvoor hij o.a. twee keer een Passion realiseerde.
In april 2017 werd hij onderscheiden met de Gouden erespeld van de gemeente Boxmeer voor al zijn muzikale werkzaamheden.

Meer info vind je op www.roelkoor.nl en www.sentovero.nl

Ons bestuur bestaat uit de volgende personen:

Margo Burm
Corrie Valentijn
Jeanny Siebers
Mirjam Allard
Yvonne Fleuren

Voorzitter
Penningmeester
Secretaris